~~PenC!nTa SeTia~~

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nur Qistina Raudhah bt Kasmijefriza

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

-0uR SeC0nD BaBy-

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers

Thursday, April 29, 2010

::SAKIT APAKAH ITU::

Uhuk..huk...huk... :(
Dugaan mndatang pada aku...baru aku rasai..
dan terusik fikiran aku pada 5 perkara itu
:
-SIHAT sblm SAKIT
-LAPANG sblm SEMPIT
-MUDA sblm TUA
-KAYA sblm MISKIN
-HIDUP sblm MATI
:
..........................
Alhamdulillah walaupun aku dlm kesakitan semalam, aku dpt jawab soklan exam td...itu pun, aku main sport jer....nasib menyebelahi aku.....
syukur pdMu ya ALLAH...
Semalam aku terlentang di bawah kipas, badan aku panas..aku ingatkan ajal aku sudah hampir tiba semalam...sempat aku tinggalkan pesanan kt hanset aku tuk family aku..roomate aku tlg sapukan minyak kt atas belakang, aku sakit belakang, bila sapu, hilang sikit sakit itu, aku ingat aku panas, sebelum tdur, aku mandi...mandi yg lama hngga aku hampir tertidur dlm bilik mandi, aku ingin ringankan kepala aku....waktu itu, aku tak tahu, aku xboleh nk ckp pada sesiapa, aku nak bg tahu ma kt kampung, aku tak ingin tambahkan kerunsingan dia, dah la mama kurang sihat, nanti terkejut anak kesayangan dia sakit...lalu aku berkongsi dgn cinta hati..aku bgthu, mana tahu apa2 mungkin akan berlaku..sblm tdur, aku byk doa, aku xnk tinggalkan org yg aku sayang....aku tak mngerti aku sakit ape, krn terlampau sakit...mungkin aku tak makan nasi 3 hri...bukan aku xnak makan, perut aku xlalu nk terima, aku paksa 1 hri tu, muntah...ya ALLAH teruknyer dugaan...sampai sekarang sakit itu mcm xnak hilang...aku dah telan panadol...dah lama aku xmakan panadol..tp semalam tuk aku blh bgun study, dalam keadaan terpaksa aku terpaksa telan ubat itu...bgun pun belum hilang...pagi2 aku bgun...solat subuh..lepas solat, aku baca yaasin...lps yasin aku doa, aku doa supaya dlm bbrapa jam sblm aku exam, spy sakit aku xmakin teruk...alhamdulillah sakit xdtg waktu aku jawab exam...tp lepas hbs exam, aku jalan ke tempat mtor ngan kham, kwn aku...aku dah rasa pening2...balik bilik, aku sakit lagi belakang...oleh kerana selera makan aku 3 hri lepas xde, hri ni, 3 kali aku makan...aku pksa jgk makan, mana tahu glukos lam badan aku rendah ke,kurang energy ke...tp lps mkn, xde ape pun berubah...kalau dilihat muka aku, nmpak sihat, segar...aku boleh tersenyum lagi...tp tuk satu ketika, aku sakit, aku blh senyum lagi, pastu sakit balik....yg peliknya, sakit aku tu tertumpu di belakang, dan pening...aku xblh byk gerak..hmmmm...mungkinkah ini kesan aku terjatuh dulu? tp waktu jatuh dulu wat x-ray kt belakang, xde ape pun...hmmm...kenapa yer? xpe2...esok klu sakit xberkurang, aku kena pergi klinik jgk utk semester ini...catat rekod penghujung sem bru aku g...sebelum ni xpernah sakit...dugaan seminggu je lagi aku duk kt UM, 2 paper lagi exam...ya ALLAH...kuatkanlah semangat aku, byk tanggungjawab yg perlu aku selesaikan....doakan semoga keputusan aku esok positif...aku xnk negatif...huk3....
...............

4 comments:

ns.nur said...

Saya rasa sebab awak tak makan tu..gastrik..pernah jadi kat saya jugak..wpun makan mungkin xkan hilang terus..it takes time..jgn makan sekaligus nanti lg teruk..makan bubur ke dulu..and lebih elok pg ambk ubat..kalau dah sakit sampai ke belakang means dah sangat teruk..
tak taulah...tapi tak taulah kalau bukan gastrik..pegi check ye..

Marhaini Suriana Ayub said...

ns.nur....
gastrik erk?
hehe...alhamdulillah dah ok dah...
mekasih taw caring..hehe

ns.nur said...

kalau yg berlaku kt saya tu sebab gastrik la..kalau tak makan memang akan sakit kt bahagian belakang sebab gastrik saya dah teruk sangat jugak..kalau time sakit tu makan memang akan rs nak muntahkan baliklh..doktor nasihat makan bubur dl atau yang ringan2 dl..
alhamdulillah kalau dah baik..jg diri baik2..=)

Marhaini Suriana Ayub said...

owhh..
mula2 sy ingatkan gastrik jgk...
tp gastrik sy dah lama hilang..
dah lama xrasa gastrik..
tp bkn...belakang sy sakit,
sy lupa...sejak 2 menjak nie..
sy selalu tdur atas meja..
siapkan thesis, final exam..lupa tdur xberapa betul..
pape pun....lupa nk ckp..
salam perkenalan...hehe

~CIntaKu HinGga KeSyuRga~

IKAN ITU, MENGINGATKAN AKU AKAN DIKAU...

1 tahun 8 bulan

1 tahun 8 bulan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cursor